מחלת אלצהיימר היא מצב הרסני המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם, אך כיום למרבה הצער לא קיימת תרופה למחלה הזו. עם זאת, מסביר ד”ר אלעד לאור שעתיד הטיפול באלצהיימר מלא בתקווה וזאת בזכות חוקרים שעובדים לפיתוח טיפולים שיכולים להאט או אפילו לעצור את התקדמות המחלה.
במהלך השנים תחום מרכזי של החוקרים היה פיתוח תרופות חדשות המכוונות לחלבון בטא עמילואיד שנוצר במוח. חלבון זה משחק תפקיד מרכזי בהתפתחות האלצהיימר, ובמהלך השנים נערכו מספר ניסויים קליניים לבדיקת תרופות הפועלות על חלבון הבטא-עמילואיד במטרה להפחית את רמתו במוח אך תוצאות הניסויים האלה היו מעורבות ולא חד משמעיות. בינתיים החוקרים ימשיכו לשכלל את התרופות הללו בתקווה למצוא תרופה יעילה לטיפול במחלה.
תחום מחקר נוסף שמראה פוטנציאל הוא השימוש בתאי גזע לטיפול במחלת האלצהיימר. תאי גזע הם תאים שיכולים להתמיין לסוגים רבים ושונים של תאים בגוף, כולל תאי מוח. חוקרים בוחנים כעת את השימוש בתאי גזע לחידוש תאי מוח פגומים אצל אנשים עם מחלת אלצהיימר. בעוד מחקר זה עדיין בשלביו הראשונים, היתרונות הפוטנציאליים של טיפול בתאי גזע במחלת אלצהיימר הם משמעותיים.
בנוסף לטיפולים אלו, חוקרים בודקים גם את הקשר בין אורח החיים להתפתחות מחלת האלצהיימר. ישנן עדויות הולכות וגדלות לכך שגורמים כמו תזונה, פעילות גופנית ושינה יכולים לשחק תפקיד בהתפתחות המחלה. כתוצאה מכך, חוקרים בוחנים דרכים לשנות את הגורמים הללו כדי להפחית את הסיכון לפתח מחלת אלצהיימר או להאט את התקדמותה אצל אלו שכבר סובלים מהמחלה.
במבט כולל אומר ד”ר אלעד לאור שעתיד הטיפול באלצהיימר נראה מבטיח. כאשר חוקרים עושים צעדים משמעותיים לפיתוח טיפולים חדשים למחלה. למרות שעדיין העבודה בנושא היא רבה, הטיפולים והמחקרים המתפתחים הללו מציעים תקווה למיליוני אנשים שנפגעו מהמחלה ההרסנית הזו.